Mixed Media van Yvonne
0 ontdekkers

2013-08-28 17:20:19 door (jeroen.steen.1)

Kort: Haarlemse Yvonne gebruikt eigentijds drukmedium giclée voor haar kleurrijke Mixed media projecten.

0 reacties

Hoe heeft Haarlem je hart gestolen en vind je het een echte kunst stad/dorp?

Yvonne: Haarlem is heerlijk intiem en heeft een prachtige bouwstijl, net een grote warme huiskamer met een diversiteit aan kunstzinnige projecten en bewoners.

Binnen welke disciplines werk je en wie zijn jouw helden hierin?

Yvonne: Ik werk momenteel vooral aan Mixed Media projecten, vooral gebaseerd op digitale kunsttechnieken. Dat is een mix van eigen schilderijen en foto's, schetsen en tekeningen. Deze voeg ik samen en maak er via een grafisch programma een eigenzinnig, meestal kleurrijk en explosief kunstwerk van. Echt specifieke helden op dit gebied heb ik niet; iedereen die creatieve het liefst wat rauwe uitspattingen vertoont en creëert, vind ik enorm fascinerend. Er vallen mij bijna iedere dag weer nieuwe "helden" op die mij inspireren en fascineren.

Hoe heb je als autodidact jezelf ontwikkeld binnen deze disciplines?

Yvonne: Vroeger tekende ik al overal op. Als er geen papier was, tekende ik op behang of kranten, later ging dit over op traditionele schildertechnieken. Toen prutste ik maar wat, wat toch blijkbaar tot een mooi resultaat leidde. Regelmatig verkocht ik mijn werken. Ik krijg er rust van, het hoort bij mij.

Welke kleuren hebben een bepaalde betekenis in je werk?

Yvonne: Ik houd van veel kleur, vooral primaire duidelijke heldere kleuren. De kleuren ontstaan in mijn hoofd gedurende het proces. Ik ben daar verder niet echt gericht mee bezig.

Geeft goud jouw werken een extra dimensie?

Yvonne: Goud verwerkt in mijn kunst, betekent rijkdom, rijkdom verkregen door eenvoud, balans en kracht.

Wat is de volgorde van hoe een kunstwerk van jou tot stand komt, wissel je wel eens hiervan af?

Yvonne: Ergens achter in mijn hoofd druppelt een idee binnen. Ik ben wekenlang foto's aan het maken, overal en nergens. Ik maak schetsen, schilder op doek en laat het nog weken borrelen in mijn hoofd. Daarna spring ik achter de computer en probeer de foto's, schilderijen en schetsen samen te stellen tot een geheel via grafische computerprogramma's, zoals Photoshop en Illustrator. Wanneer het eenmaal is afgedrukt door een professioneel fotolaboratorium, bewerk ik vaak nog licht na met inkt en/of verf. Dit proces neemt maanden in beslag.

Zijn al je werken/series gecertificeerd en waarom heb je daarvoor gekozen?

Yvonne: Al mijn werken zijn Art Giclée Certified. De Giclée kunstdruk is een nieuw eigentijds drukmedium dat voldoet aan de hoogste eisen die door kunstenaars, musea en kunstverzamelaars aan grafieken worden gesteld. Mijn werken zijn verkrijgbaar op basis van Limited Edition. Echte Giclée prints worden vervaardigd met een enorme hoge resolutie (min. 1140 dpi tot 2880 dpi) en worden gedrukt met kostbare inkten op zuurvrije materialen. De papiersoort is voorzien van een onderlaag (coating) die zorgt dat de inkten niet worden afgebroken. De prints worden voorzien van een UV werkende Coating. Hierdoor is het Musea-GaleryProof en kan er een garantie worden gegeven van meer dan 30 jaar. Om er als kunstenaar en koper zeker van te zijn dat het echt Art Giclée wordt afgedrukt, is er een Europees kwaliteitskeurmerk aan verbonden. Bij aankoop zal het werk ook voorzien zijn van een origineel Art Giclée Certificaat.

Hoe kan je een serie van je certificeren met een Art Giclée certificaat?



Yvonne: Door het Europees kwaliteitskeurmerk Art Giclée Certified, dat verbonden is aan het Fotolaboratorium, waar mijn werken worden afgedrukt. Bij aankoop van een werk hoort een certificaat, ondertekend door kunstenaar en het Art Giclée Certified Fotolaboratorium.

Welke verhaallijnen kunnen wij van je verwachten in 2014?

Yvonne: Ik ben met veel verschillende dingen bezig. Ik fotografeer nu bouwprojecten, bijvoorbeeld de nieuwe haven van de Tweede Maasvlakte in Rotterdam. De rauwheid van de grote bouwmachines fascineert mij. Daarnaast ben ik bezig met persoonlijke kleurrijke kunst voor jonge kinderen. Hier laat ik hun eigen lievelingsknuffel een hoofdrol spelen in het kunstwerk. Houd mijn website www.yvonnekok.nl in de gaten. Jullie zullen zeker nog veel meer van mij gaan horen.

Lees ook:

 

DIY: Maak een panorama foto met Adobe Bridge en Photoshop.

 

De 16e editie van de festivalweek Art Rotterdam is weer in het zicht.
Dit jaar is er een nieuwe sectie kunst te beleven, namelijk Intersections.

 

Waarnemend zonder oordeel altijd in de weer,
als veelzijdig kunstenares: Pearl de Bart.

 

Typehulp Wim Steen groeide uit naar heuse ondernemer. Van wilde tikheld werd hij tekstverwerker met een doel.

Alleen leden mogen reageren, wordt nu lid.

Momenteel zijn er nog geen reacties, wordt de eerste.