Interview
Tinker Elise
0 ontdekkers

2013-09-18 20:24:41 door (jeroen.steen.1)

Kort: Stap in de wereld van Tinker Elise; een klein teken en schilder talent.

1 reacties

Je kunstenaarsnaam is Tinker Elise. Waar komt die naam vandaan?

Tinker: Tinker Elise komt van Tinker Bell. Tinker Bell is het kleine elfje aan de zijde van Peter Pan - de jongen die niet op wil groeien. Ik heb vanaf m'n 19e een relatie gehad met een veel oudere man die van alle vrouwen hield. Na drie jaar vond ik het wel tijd om verder te gaan, zo is het eigenlijk gekomen. Tinkerbell is net als ik klein, sterk, loyaal en af en toe jaloers. Tinkerbell is eigenlijk heel vrouwelijk maar weet dit op een leuke manier te uiten. Verder vertelt het verhaal van Peter Pan, dat je moet geloven en zo andere werelden kunt bereiken zoals Neverland. Ik ben altijd al een dromer geweest.

Was het zien van de "Acqua Di Gioia" reclame een belangrijk punt voor je eigen creatieve werk?

Tinker: De reclame van Acqua Di Gioia was voor mij wel 'thuiskomen'. De wereld komt af en toe grauw en grijs op mij over. Ik had wel het gevoel dat er iets bij mij geprikkeld werd wat er altijd al was en dat anderen dat mogelijk kunnen herkennen als je daar uiting aan geeft.

In 2006 maakte je de tekening "De Dans", dans je zelf ook?

Tinker: Nee, deze naam was willekeurig gekozen en geeft uiting aan een 'dynamische' relatie van toen ik jonger was (14 tot 16 jaar) waarin je nog alles durft te voelen en eigenlijk is het 'onvolwassene' ook het mooie eraan.

Momenteel ontdek je het schilderen met acryl, welke soort acryl gebruik je?

Tinker: Meestal acryl van het merk AMSTERDAM.

In wat voor soort stijl werk je of wil je gaan werken?

Tinker: Ik hou van scènes die moeilijk te begrijpen zijn, maar wel te uiten.

Denk je dat acryl het pastelkrijt en potloden kan vervangen?

Tinker: Potloden daar heb ik simpelweg geen geduld voor, dus met de tijd vond ik iets waarmee ik sneller kan werken. Ik vind acryl vooralsnog lastig om mee te werken, omdat ik er weinig controle over heb en geen schildertechnieken ken.

Op wat voor formaten vind je het fijnst werken?

Tinker: Op het formaat A3 :)

Wie of wat zou je nog eens een keer willen tekenen of schilderen?



Tinker: Tsaar Nicolaar II, zijn vrouw Alexandra Fjodorovna en hun kinderen, Olga, Tatiana, Maria, Anastasia en Aleksej Nikolajevitsj in één portret. Ook wil ik nog een serie maken van Disney portretten vertaald naar deze tijd en een serie Griekse godinnen lijkt me erg leuk om te doen.

Wat is de meest schilderachtige plek die je kent?

Tinker: Ik heb het juist op plekken waar de pure verveling me tegemoet komt. M'n studentenkamer te midden van allemaal flatgebouwen in het grijze, grauwe platte Nederland is daar wel een voorbeeld van :)

Wat wil je nog graag leren op creatief gebied?

Tinker: Ik zou graag meer schildertechnieken willen leren beoefenen.

Zijn je werken wel eens tentoongesteld? Zoja, waar was dat? Zonee, waar zou je ze graag willen laten zien?

Tinker: Nee, daar heb ik nog nooit over nagedacht; misschien onder de Eiffeltoren in Parijs.

Wat was de leukste respons op je kunst waar je een goed gevoel bij kreeg en een "blosje"?

Tinker: "Ik geloof niet dat je een beginner bent" - op een schilderspagina op Facebook, was een leuke :P.

Wat is je laatste kunstwerk waar je mee bezig bent?

Tinker: Vrouwe Justitia. Een sterke, zwijgende vrouw die rechtvaardigheid eist en vraagt doordat ze naar de weegschaal in haar handen kijkt in plaats van recht vooruit.

Sommige werken hebben nog geen vaste titel. Is het mogelijk dat je in een later stadium deze titels nog gaat vervangen door definitieve titels?

Tinker: Ik hou er niet van om mijn werk titels te geven. Ik vind dat suggestief voor de interpretatie ervan. Een schilderij is niet wat ik ermee bedoel te zeggen, maar wat een ander er in ziet of daardoor ervaart.

Heb je tips voor mensen die ook passionele werken willen maken?

Tinker: Durf te doen! Ik ben geen natuur talent, ik wilde me uiten en het is indrukwekkend wat er dan uit je handen kan komen. Ik ben in een cultuur opgegroeid waarin je duidelijk wordt gewezen op je sociale rol. Zo is in een hechte gemeenschap ook duidelijk voor anderen wat jouw plek is, bij wie je hoort en wat er van jou te verwachten valt. Dat is wel veilig, maar ik volg geen normen. Volg gewoon je hart. Ik ben ook wel impulsief en gevoelig en heb niet altijd de makkelijke weg gekozen. Meer dan eens was ik in de positie dat ik mijn beleving niet kon communiceren maar wel uiten. Geef uiting in je tekening hoe je de dingen beleeft. Wat voor anderen aanstootgevend kan zijn, zou eigenlijk ook iets moois en romantisch kunnen zijn en gecompliceerder is dan wat het lijkt.

Alleen leden mogen reageren, wordt nu lid.

M. Oudbier 10 jaar geleden

geweldig leuk om te lezen, als je ooit "schilder lesjes" wilt, kom een keer langs