Onderzoek naar Jouw Kunst
0 ontdekkers

2014-04-01 19:33:35 door (jeroen.steen.1)

Kort: Onderzoek dat leidt tot meer inzicht van kunstvormen.

1 reacties

Een onderzoek dat leidt tot meer inzicht welke kunstvormen er allemaal bestaan. "JouwKunst" is een project van Jeroen van der Steen, in samenwerking met adviseur Wim van der Steen en redactrice Juanita Wesenhagen.

Wedstrijd

Van der Steen roept alle kunstenaars op om hun creatieve proces te laten zien: "Ik ben heel benieuwd naar hoe andere kunstenaars hun kunst maken. Het is door het beantwoorden van een aantal vragen mogelijk mee te helpen aan mijn onderzoek". De vragen exploreren o.a. het materiaalgebruik, de technieken/methoden die worden toegepast en de stijlen en stroming(en) die de kunstenaar gebruikt. Alle antwoorden zijn als het ware de bouwstenen van een kunstenaars proces.

Proces

Deelnemers aan "JouwKunst" kunnen hun proces visualiseren in een schema. "Kunstenaars krijgen op die manier meer inzicht in hun eigen proces. Ze kunnen anderen ook nieuwsgierig maken hier naar en andere kunstvormen ontdekken. Na discussie kunnen ze op het idee komen om andere vormen aan hun proces toe te voegen", aldus Jeroen. Het materiaal en de uitwerking van het schema is vrij naar eigen invulling. Naast de vragen en het schema wordt er ook gevraagd om een inspirerende spreuk. De spreuk moet het proces en of discipline omschrijven van de kunstenaar. Winnaars wordt gevraagd om ook een procesfoto aan te leveren voor in een Digitale brochure. In de brochure worden de beste creatieve schema's geplaatst voor een eervolle vermelding.

Board

Alle creatieve schema's worden op Pinterest gedeeld in een board. Op deze foto's uit dit album kunnen ook reacties worden geplaatst.

Meedoen

Alle vragen, de spreuk en website kunnen worden ingevuld via een Google formulier. De inzending(en) kunnen via de mail of Wetransfer worden verstuurd naar Jeroen van der Steen. Meer informatie over "JouwKunst", zie hier de oproep. Foto: Pedrojperez

Lees ook:

 

Spikkelspecialiste Laura Pijl vermengt vriendelijke eigenschappen met vrolijke kleuren.

 

Onderzoek dat leidt tot meer inzicht van kunstvormen.

 

Jennifer Koorndijk zet de vrouw op een voetstuk.
De vrouwen die ze schildert zijn fel van kleur met soms een zwart randje.
In haar werken overheerst de kleur.

 

Logokunst; pronken met het ontwerp van een ander?
Hoe wapenen bekende kunstenaars zich tegen beschuldingen van plagiaat.

Alleen leden mogen reageren, wordt nu lid.

J. Steen 6 jaar geleden

Inmiddels heeft het onderzoek het idee voor het "creatieve canvas" gebracht Een blogpost over het creatieve canvas is te vinden op mijn portfolio site: http://www.jeroensteen.nl/blog/2015_3_1_creatieve_canvas