Helden van Feroz Nazir #2
0 ontdekkers

2015-10-17 10:23:00 door (jeroen.steen.1)

Kort: Feroz Nazir trekt zijn superhelden pak aan en licht zijn inspiratiebronnen en helden toe.

0 reacties

Foto: "Chosen" door Feroz

Als vervolg op "Zorro van de Strips" introduceert Feroz aan ons zijn superhelden. Aan de hand van zijn helden en ontdekkingen raadt hij ons lezenswaardige strips aan:

In de ochtend kan je starten met inspirerende daily comics, zoals: Garfield, Calvin and Hobbes, Peanuts, Luann, Cul de Sac en Pearls Before Swine. Deze strips hebben elk hun eigen charme. Naar je werk scoor je een Metro krant voor de strips die regelmatig zorgen voor een glimlach.

Aan te bevelen vaste series zijn Empowered en Avatar: The Last Airbender, allebei van Dark Horse. Empowered biedt een interessante kijk op superhelden en de fans van het genre. Wie de tijd neemt om de strip te lezen vindt een rijk verhaal vol emotie, humor en interessante personages. De Avatar strip gaat verder waar de tekenfilm serie ophield en is van dezelfde kwaliteit.

De afgeronde Eyeshield 21 serie blijft interessant om meerdere keren te lezen. Verder zijn Blacksad en Soda interessante albums om zeker in de gaten te houden. Hopelijk wordt de rest van de "Sabels en galjoenen" reeks snel in het Nederlands vertaald.

Feroz over bewonderenswaardige stripkunstenaars met betekenis:

John Romita Sr. heeft ronduit een mooie stijl en werkethiek. Hij is een kunstenaar, maar in de interviews en artikelen komt John eerder over als een arbeider die toevallig als tekenaar zijn brood heeft verdiend en zo zijn huis kon afbetalen. Tekenen doe je voor je plezier, maar voor sommige projecten is het nodig om ze op te pakken als arbeid.

Frank Frazetta heeft indrukwekkende tekeningen en schilderijen gemaakt. Het is vreemd om erachter te komen dat er een periode was waar hij niet aan werk kon komen, omdat zijn stijl te ouderwets zou zijn. Uiteindelijk kwam hij in een positie waarin er wel veel vraag was naar zijn werk, waarbij hij het zich kon veroorloven om werk te weigeren.

Don Rosa wordt gezien als favoriet door de manier waarop hij het Dagobert Duck verhaal heeft opgepakt. Hij heeft de verhalen van Carl Barks tot een compleet verhaal gesmeed. Een verhaal dat meerdere emoties raakt. Banks is ook niet bang om de duistere kant van het verhaal te verkennen. Bij veel Disney strips zijn de personages ondergeschikt aan het verhaal. Bij Don Rosa zijn de personages meer echte personen die toevallig een avontuur beleven.

Feroz over stripkunstenaars die op hun eigen wijze inspireren:

Stripkunstenaars die naast hun werk web comics maken leveren een prestatie. Het maken van steeds nieuw materiaal is haast niet te doen. Vooral omdat ze alles zelf doen, denk aan: schrijven, tekenen, inkten, inkleuren en letteren. We hebben het hier over over: Sean Wang, Aaron Diaz en Tracy Butler. Sean heeft ervoor gekozen om zich te focussen op zijn freelance carrière, maar de frequentie waarin zijn pagina's destijds verschenen en de kwaliteit daarvan is bewonderenswaardig. Meneer Diaz en miss Butler hebben het inmiddels via crowdfunding voor elkaar gekregen dat ze nu fulltime aan hun strips kunnen werken.

Boy Akkerman, ook bekend als Boykoesh van Windmill Comics, maar vooral actief voor zijn eigen Mesj Media. Boy is inspirerend omdat hij erg ondernemend is. Hij kan uitgroeien tot een grote naam in de stripwereld.

Feroz over helden die op hun eigen wijze inspireren:

Het werk van M.C. Escher blijft aanspreken, vanwege de transformaties en werelden binnen werelden. Zijn werk pakt de aandacht en houdt die vast. Wat een striptekenaar in zijn eigen werk kan meenemen van Escher is om ook te spelen met patronen.

Het werk van Jim Henson is een grote bron van vermaak. Jim Henson heeft natuurlijk ook anderen nodig gehad om al die mooie creaties te maken. Het opvallende is dat je bij elk interview van deze mensen zult horen hoe belangrijk Jim Henson was als drijvende kracht en inspiratie bij elk project. Hij heeft zoveel werelden gecreëerd en het mooie is dat ze allemaal zo tastbaar zijn. Je denkt bij de Muppets niet aan poppenspelers en hun poppen, het zijn personen met een eigen karakter. Jim Henson is inspirerend voor wat hij betekent voor anderen, het uitdragen van een positieve boodschap en creativiteit delen met anderen.

Meer informatie over Zorro van de Strips? Bezoek de website Ferocious.

Alleen leden mogen reageren, wordt nu lid.

Momenteel zijn er nog geen reacties, wordt de eerste.