Prikkers

9 maanden geleden
Wereldbol

SPARK Makers Zone is open op Data Zaterdag. Wil je altijd al eens langskomen op een zaterdag in SPARK Makers Zone? Kom dan 2 juli langs en ontdek wat er te maken is met digital design, 3D tekenen, 3D scannen, 3D printen, lasercutting en meer technieken en toepassingen.

Meer informatie
1 jaar geleden
Wereldbol

We are animals - 5 februari t/m 24 oktober 2021. De Kunsthal nodigt haar publiek uit het dierenrijk van de kunst te betreden. In de tentoonstelling komt een grote verscheidenheid aan buitengewone dierlijke creaties van ruim dertig hedendaagse kunstenaars samen. Werken van onder meer Maurizio Cattelan, Candida Höfer, Paul McCarthy en David Shrigley tonen de relatie tussen mens en dier en laten zien hoe wij mensen naar onszelf kijken en proberen te begrijpen aan de hand van dieren.

Meer informatie
3 jaar geleden
Wereldbol

Record & CD Fair - 14 maart 2020, Ahoy. Voor alle platenverzamelaars, Dj’s, popfanaten en cd-liefhebbers wordt op zaterdag 14 maart de Platen & CD Beurs in Rotterdam Ahoy gehouden. Vinyl platen zijn weer ongekend populair en alle muziekliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens een nieuwe editie van deze beurs waar gespecialiseerde standhouders uit heel Europa elpees, singles, maxisingles en CD’s aanbieden. De kaartverkoop vindt plaats aan de kassa en de entree bedraagt 8 euro. Kinderen tot en met 11 jaar hebben gratis toegang.

Meer informatie
3 jaar geleden
Wereldbol

Opening van ‘Beneath the surface’ in ZERP Galerie Rotterdam. Recente kunstwerken van Lars Cornelisse, Maarten Vromans, Jelle Rietveld en Jak Beemsterboer. Zondag a.s. 13/10, 15–17 uur. Gitaarmuziek tijdens opening door Pieter Mulder (Minny Pops). Meer info over deze kunstenaars op zerp.nl. ZERP Galerie, Van Oldenbarneveltstraat 120a, Rotterdam.

Meer informatie
3 jaar geleden
Wereldbol

Kom zaterdag 5 en zondag 6 oktober 2019 kijken bij het CrossComix24hours evenement. De meest creatieve kunstenaars komen 24 uur lang comics tekenen in het Stayokay hotel bij de kubuswoningen, Overblaak 85 te Rotterdam.

Meer informatie
3 jaar geleden
Wereldbol

Film van Robert-Jonathan Koeyers 'Here' wordt vertoond tijdens het Nederlands Film Festival deze week! Come check it out if you're around! Saturday, Sep. 28 - 16:30 (w/ Q&A) Wednesday, Oct. 2 - 17:00

Meer informatie
3 jaar geleden
Wereldbol

De dertiende Kunstroute Kralingen-Crooswijk te Rotterdam vindt plaats van donderdag 3 oktober t/m vrijdag 11 oktober.

Meer informatie
3 jaar geleden
Wereldbol

Gek op Geld in Belasting & Douane Museum in Rotterdam - 25 juni 2019 - 8 maart 2020 - Deze tentoonstelling is voor jong en oud, leerzaam en leuk. Het geeft inzicht door de eeuwen heen hoe we met geld omgaan, waarbij oud geld, nieuw geld, echt geld, vals geld en leergeld de revue passeren.

Meer informatie
3 jaar geleden
Wereldbol

GLR - EINDEXPOSITIE 2019. In juni is het zover: dan komt de ‘Creative World’ van het Grafisch Lyceum Rotterdam op een bijzondere manier tot leven tijdens de Eindexpositie 2019. Meer dan 450 studenten van de opleiding Mediavormgeven en Fotografie presenteren hun eindexamenwerk aan het bedrijfsleven, vrienden, familie, medestudenten en iedereen die interesse heeft in de ideeën en ontwerpstijlen van de nieuwe generatie creatieven.

Meer informatie
4 jaar geleden
Wereldbol

Studio Seine te Rotterdam -Mathenesserdijk 323A- presenteert Post Social, een solotentoonstelling van Iwan Smit van 29 september tot en met 18 november 2018, waarin de kunstenaar zich een wereld na social media voorstelt.

Meer informatie
4 jaar geleden
Wereldbol

Amsterdam - Droneshow: Voor een kunstvoorstelling zullen vrijdag-, zaterdag- en zondagavond driehonderd drones boven het Amsterdamse IJ vliegen. Nog nooit eerder vlogen zo veel drones in de Nederlandse lucht voor een voorstelling. Normaal gesproken mogen drones helemaal niet zo dicht bij Schiphol vliegen. Voor het kunstwerk Franchise Freedom is een uitzondering gemaakt.

Meer informatie
4 jaar geleden
Wereldbol

Sambacafé - Braziliaans feestje in Park 1943 met optredens en workshops. Zondag 8 juli 13:00 - 20:00 uur, programma is te vinden op sambalanco.nl. Initiatief is mede mogelijk gemaakt door Park 1943, de gebiedscommisie Delfshaven en Gemeente Rotterdam.

Meer informatie
4 jaar geleden
Wereldbol

Hella Jongerius in Boijmans met "Breathing Colour" t/m 12 augustus 2018 - Ontwerper Hella Jongerius presenteert, na vijftien jaar kleuronderzoek, een serie installaties die ons begrip van kleur en vorm verdiepen. Ze toont een verzameling speciaal ontworpen objecten die laten zien hoe de beleving van kleur en vorm wordt beïnvloed door het daglicht, dat verandert gedurende de ochtend, middag en avond. Daarbij selecteerde ze samen met kunstenaar Mathieu Meijers werken uit de collectie van Museum Boijmans Van Beuningen.

Meer informatie
4 jaar geleden
Wereldbol

Place Bon Ton belooft een geweldige dag in Franse sfeer met kunst, muziek, poëzie, een fijn terras, een verhalenverteller, workshops en meer. Place Bon Ton ziet u graag in Rotterdam op het Pijnackerplein 2 juni 2018!

Meer informatie
4 jaar geleden
Wereldbol

Beleef Rosmalen presenteert 3 juni 2018 kunstmarkt met muziek en kinderactiviteiten. Diverse kunstenaars tonen hun kunstwerken bij Driesprong Rosmalen.

Meer informatie
4 jaar geleden
Wereldbol

"Strips op de Markt" in Gouda, Achter de Waag 20, 6 mei 2018, 10:30 - 17:00 uur. Feroz Nazir, Boy Akkerman, Dinesh van den Berg, Ulrik Nillson, Renee Rienties, Marc Scherbateyev en meer.

Meer informatie
4 jaar geleden
Wereldbol

Op 14 en 15 april vindt de vierde editie van Art Eindhoven plaats in het culturele hart van Eindhoven. Het monumentale Klokgebouw staat deze dagen vol met kunst van beginnende én gevestigde kunstenaars. Art Eindhoven is in meerdere opzichten een unieke beurs. Een beurs met een rijk scala aan kunstwerken, een breed spectrum van kunst in grote verscheidenheid: schilderijen, beelden, foto's en veel meer.

Meer informatie
5 jaar geleden
Wereldbol

10 maart 2018 - 1 juli 2018: Met de tentoonstelling ‘Hyperrealisme Sculptuur’ zet de Kunsthal Rotterdam, na het succes van de tentoonstelling ‘Hyperrealisme. 50 jaar schilderkunst’ in het voorjaar van 2017, de stap naar de derde dimensie. De tentoonstelling presenteert een unieke selectie hyperrealistische werken van de belangrijkste beeldhouwers van de afgelopen vijftig jaar. Van de vroege Amerikaanse pioniers onder wie George Segal, Duane Hanson en John DeAndrea tot de opkomst van de internationale beweging, vertegenwoordigd door onder andere Juan Muñoz (Spanje), Maurizio Cattelan (Italië), Berlinde de Bruyckere (België) en de uit Australië afkomstige Ron Mueck, Sam Jinks en Patricia Piccinini.

Meer informatie
5 jaar geleden
Wereldbol

29 maart - 02 april 2018, Westergasfabriek in Amsterdam. Unfair18 is een nieuwe groepstentoonstelling, kunstbeurs en festival waarin de nieuwste hedendaagse kunst wordt gevierd. Ze waren vroeger alleen een kunstbeurs, maar anno nu dus nog veel meer!

Meer informatie
5 jaar geleden
Wereldbol

Groepstentoonstelling in Worm, 6-8 April 2018, "Out of frame, line, order and paper". De intersecties van kunst en technologie omtrent animatie worden bij elkaar gebracht door acht kunstenaars: Sasha Herman, Tess Martin, Wiep Teeuwisse, Alice Saey, Simon Scheiber, Gideon van der Stelt, Natali Voorthuis en Karin Rianne Westendorp.

Meer informatie
5 jaar geleden
Wereldbol

In de Grote Kerk in Breda vindt komend weekend (24 en 25 maart) voor de tweede keer de Brabant Art Fair plaats. Na de eerste editie vorig jaar, exposeren daar dit jaar 67 kunstenaars een selectie van hun beste kunstwerken. Een van de exposerende kunstenaars is Mieke Robben uit Breda, van wie ook het campagnebeeld van dit jaar afkomstig is. Zij exposeert enkele van haar mooiste portretten. Verder zijn werken van keramiek, brons en hout te zien en worden naast schilderijen in olie- en acrylverf, ook sieraden te koop aangeboden. Nederland telt veel kunstbeurzen met de TEFAF als belangrijkste. Van oudsher zijn op al deze beurzen kunsthandelaren en galerieën vertegenwoordigd, maar er is een nieuwe trend zichtbaar. Steeds vaker representeren kunstenaars zichzelf op beurzen zoals Brabant Art Fair. En steeds vaker weten kunstliefhebbers en -kopers de weg naar deze beurzen te vinden.

Meer informatie
5 jaar geleden
Wereldbol

Productiehuis Plaatsmaken in Arnhem: Workshop Textiel verven met plantaardige verfstoffen. Met planten kan je stoffen verven in prachtige natuurlijke kleuren. Het leukst is het om te verven met plantaardig materiaal uit je eigen keuken, tuin of omgeving. Carolien Huizinga deed al veel onderzoek hiernaar en struint regelmatig het rivierengebied waar zij woont af op materiaal waarmee geverfd kan worden. Deze kennis deelt ze in deze workshop. Je gaat aan de slag met stoffen van natuurlijke vezels als wol, zijde en katoen. Je krijgt hier basiskennis over. Vervolgens ga je de stoffen verven in een paar verschillende plantaardige verfbaden.

Meer informatie
5 jaar geleden
Wereldbol

Het Nieuwe Instituut, 19 april - Mediakunstenaar Shailoh Phillips werkt tussen de mazen van verschillende disciplines en helpt mensen de creatieve en kritische kansen van het digitale tijdperk te grijpen. In de workshop Critical Making starten deelnemers met een verkenning van de historische en technologische middelen voor vredige protestbewegingen, van barricades, zeppelins, aardappelopstanden tot graffiti bots. Met behulp van simpele printplaten, opblaasbaar en organisch geleidend materiaal bouwen deelnemers prototypes waarmee een tegengeluid gegeven kan worden in concrete protestsituaties.

Meer informatie
5 jaar geleden
Wereldbol

Museum Voorlinden: Buurtweg 90, open dag 11-17. T/m 7 jan Michael Johansson. Shio Kusaka & Jonas Wood. 9 dec t/m Stage of being, Weiwei, Chapman, Zandvliet e.a. 20 jan t/m 27 mei Martin Puryear, beelden.

Meer informatie
5 jaar geleden
Wereldbol

Gemeentemuseum: Stadhouderslaan 41, T 070-3381111, open di-zo 10-17. T/m 21 jan Londen, New York, Rome, Amsterdam, Maaike Schoorel. T/m 4 feb Anton Heyboer. T/m 18 feb Hans de Jong, keramist. Frans Hoogendoorn, een Haags couturier. T/m 4 mrt Art Deco, Paris. T/m 25 mrt Poëtisch zwart, Wilhelm Sasnal, Lee Bontecou e.a. T/m 2 apr González, Picasso en vrienden. 17 feb t/m 10 juni Mijn Vlaanderenland, Jean Brusselmans.

Meer informatie
5 jaar geleden
Wereldbol

Museum Gouda: Achter de kerk 14, T 0182-331000, open di-zo 11-17. T/m 29 dec, X-treem, Lichtkunst Gouda. T/m 7 jan Vrij spel, Ellen Pattenier, Jan van Lokhorst, keramiek. T/m 14 jan Verrukkelijke landschappen, collectie Paul Arntzenius. T/m 18 feb Gouda 1562-2017, Hans Wilschut, foto’s. 17 feb t/m 17 juni Pieter Pourbus, meester-schilder uit Gouda. 24 feb t/m 17 juni, Geloof, harmonie en stilte, Henk Helmantel.

Meer informatie
5 jaar geleden
Wereldbol

Boijmans van Beuningen: Museumpark 18-20, T 010-4419400, open di-zo 11-17. T/m 14 jan Change the system, Iris van Herpen, Eric Klarenbeek e.a. Academy of Tal R. Almanak Der Blaue Reiter. T/m 21 jan Virtuositeit en verbeeldingskracht, etsen Rembrandt. T/m 28 jan Gehouwen, gesneden, geschonken, middeleeuwse beelden. T/m apr David Salle. 10 feb t/m 29 apr Kunst van formaat, de collectie XL vanaf jaren ’50, Kiefer, Long, Shaw e.a. 3 feb t/m 21 mei Babel, oude Meesters terug uit Japan.

Meer informatie
5 jaar geleden
Wereldbol

De Rotterdamse muzikant Mark Lotterman vroeg kunstenaars, wetenschappers, daklozen en schoolklassen zich te laten inspireren door de negen liedjes van zijn nieuwe plaat 'Holland'. Mark kreeg reacties van vormgevers, illustratoren en andere kunstenaars, tekende met kinderen, en sprak onder meer met wetenschappers. Zo ontstond er een gigantische verzameling van meer dan 100 kunstwerken, lezingen, tekeningen en interviews; allen verbonden met een van de liedjes van 'Holland'. Op vrijdag 13 oktober verschijnt het album en het boek met alle bijdragen. In TENT zie je de bijdragen uit Rotterdam (Hans Sleutelaar, Gees Voorhees, Harry Merry, Pim Top, e.a..) Holland: TENT (13 - 22 okt), NL=US (20 okt - 3 dec) Via Kunst (20 okt - 17 nov)

Meer informatie
5 jaar geleden
Wereldbol

KATTENLIEFDE NEGEN LEVENS IN DE KUNST 9 SEPTEMBER 2017 – 14 JANUARI 2018 HAL Katten zijn populairder dan ooit. Wereldwijd worden foto’s en filmpjes van katten massaal bekeken en gedeeld op het internet. Dat katten bij hun baasjes warme gevoelens losmaken daar bestaat geen twijfel over, maar waar komt die kattenliefde vandaan? Spreekt vooral het rebelse karakter van de kat ons aan? Of is het de aaibaarheid die de kat zo beminnelijk maakt? In de tentoonstelling ‘Kattenliefde. Negen levens in de kunst’ is te zien hoe de kat sinds halverwege de negentiende eeuw door kunstenaars is afgebeeld. In dit interactieve kattenparadijs kan jong en oud zich een kat wanen door al sluipend en spinnend de tentoonstelling te ontdekken.

Meer informatie
5 jaar geleden
Wereldbol

STICKY BUSINESS DE VERLEIDING VAN SUIKER IN DE KUNST 16 SEPTEMBER T/M 18 FEBRUARI 2018 Hemels of hels, suiker roept bij vrijwel iedereen iets op. De een gebruikt de zoetmaker om belangrijke gebeurtenissen te vieren. Anderen zien suiker als het witte gif, dé grote vijand voor de gezondheid. Voor de grote tentoonstelling Sticky Business - De verleiding van suiker in de kunst in het Stedelijk Museum Schiedam nodigde eetontwerper en gastconservator Marije Vogelzang bijna twintig (internationale) kunstenaars uit.

Meer informatie