Prikker zoeken

2 weken geleden
Gouda

"Strips op de Markt" in Gouda, Achter de Waag 20, 6 mei 2018, 10:30 - 17:00 uur. Feroz Nazir, Boy Akkerman, Dinesh van den Berg, Ulrik Nillson, Renee Rienties, Marc Scherbateyev en meer.

Meer informatie
3 weken geleden
Rotterdam

Arabische Kalligrafie cursus Elke zaterdag op het Roumi Kunst Instituut. U kunt zich ten alle tijden aanmelden voor een vrijblijvend proefles!

Meer informatie
1 maand geleden
Eindhoven

Op 14 en 15 april vindt de vierde editie van Art Eindhoven plaats in het culturele hart van Eindhoven. Het monumentale Klokgebouw staat deze dagen vol met kunst van beginnende én gevestigde kunstenaars. Art Eindhoven is in meerdere opzichten een unieke beurs. Een beurs met een rijk scala aan kunstwerken, een breed spectrum van kunst in grote verscheidenheid: schilderijen, beelden, foto's en veel meer.

Meer informatie
1 maand geleden
Rotterdam

10 maart 2018 - 1 juli 2018: Met de tentoonstelling ‘Hyperrealisme Sculptuur’ zet de Kunsthal Rotterdam, na het succes van de tentoonstelling ‘Hyperrealisme. 50 jaar schilderkunst’ in het voorjaar van 2017, de stap naar de derde dimensie. De tentoonstelling presenteert een unieke selectie hyperrealistische werken van de belangrijkste beeldhouwers van de afgelopen vijftig jaar. Van de vroege Amerikaanse pioniers onder wie George Segal, Duane Hanson en John DeAndrea tot de opkomst van de internationale beweging, vertegenwoordigd door onder andere Juan Muñoz (Spanje), Maurizio Cattelan (Italië), Berlinde de Bruyckere (België) en de uit Australië afkomstige Ron Mueck, Sam Jinks en Patricia Piccinini.

Meer informatie
1 maand geleden
Amsterdam

29 maart - 02 april 2018, Westergasfabriek in Amsterdam. Unfair18 is een nieuwe groepstentoonstelling, kunstbeurs en festival waarin de nieuwste hedendaagse kunst wordt gevierd. Ze waren vroeger alleen een kunstbeurs, maar anno nu dus nog veel meer!

Meer informatie
1 maand geleden
Rotterdam

Groepstentoonstelling in Worm, 6-8 April 2018, "Out of frame, line, order and paper". De intersecties van kunst en technologie omtrent animatie worden bij elkaar gebracht door acht kunstenaars: Sasha Herman, Tess Martin, Wiep Teeuwisse, Alice Saey, Simon Scheiber, Gideon van der Stelt, Natali Voorthuis en Karin Rianne Westendorp.

Meer informatie
1 maand geleden
Breda

In de Grote Kerk in Breda vindt komend weekend (24 en 25 maart) voor de tweede keer de Brabant Art Fair plaats. Na de eerste editie vorig jaar, exposeren daar dit jaar 67 kunstenaars een selectie van hun beste kunstwerken. Een van de exposerende kunstenaars is Mieke Robben uit Breda, van wie ook het campagnebeeld van dit jaar afkomstig is. Zij exposeert enkele van haar mooiste portretten. Verder zijn werken van keramiek, brons en hout te zien en worden naast schilderijen in olie- en acrylverf, ook sieraden te koop aangeboden. Nederland telt veel kunstbeurzen met de TEFAF als belangrijkste. Van oudsher zijn op al deze beurzen kunsthandelaren en galerieën vertegenwoordigd, maar er is een nieuwe trend zichtbaar. Steeds vaker representeren kunstenaars zichzelf op beurzen zoals Brabant Art Fair. En steeds vaker weten kunstliefhebbers en -kopers de weg naar deze beurzen te vinden.

Meer informatie
2 maanden geleden
Arnhem

Productiehuis Plaatsmaken in Arnhem: Workshop Textiel verven met plantaardige verfstoffen. Met planten kan je stoffen verven in prachtige natuurlijke kleuren. Het leukst is het om te verven met plantaardig materiaal uit je eigen keuken, tuin of omgeving. Carolien Huizinga deed al veel onderzoek hiernaar en struint regelmatig het rivierengebied waar zij woont af op materiaal waarmee geverfd kan worden. Deze kennis deelt ze in deze workshop. Je gaat aan de slag met stoffen van natuurlijke vezels als wol, zijde en katoen. Je krijgt hier basiskennis over. Vervolgens ga je de stoffen verven in een paar verschillende plantaardige verfbaden.

Meer informatie
2 maanden geleden
Rotterdam

Het Nieuwe Instituut, 19 april - Mediakunstenaar Shailoh Phillips werkt tussen de mazen van verschillende disciplines en helpt mensen de creatieve en kritische kansen van het digitale tijdperk te grijpen. In de workshop Critical Making starten deelnemers met een verkenning van de historische en technologische middelen voor vredige protestbewegingen, van barricades, zeppelins, aardappelopstanden tot graffiti bots. Met behulp van simpele printplaten, opblaasbaar en organisch geleidend materiaal bouwen deelnemers prototypes waarmee een tegengeluid gegeven kan worden in concrete protestsituaties.

Meer informatie