Associaties voor Sassafras

Toegevoegd op: 16-8-2017

Genus van drie soorten bladverliezende bomen en struiken. Twee soorten komen voor in Azië (S. tzumu en S. randaiense) en één in het oosten van Noord-Amerika (S. albidum). Er is ook één uitgestorven soort. Ze zijn commercieel interessant vanwege hun geurige olie, die men gebruikt in parfum, limonade en thee. Het zachte, lichte hout wordt gebruikt als timmerhout. Uit het hout wint men een kleurstof voor textiel die rozebruin tot grijs is en een goede kleurvastheid heeft.

Toegevoegd op: 16-8-2017

Hout van de boom behorende tot de soort Salix urbaniana, inheems in Noord-Amerika.

Toegevoegd op: 16-8-2017

Deze boomsoort groeit op de zandgronden in het oosten van Noord-Amerika, in het gebied dat zich uitstrekt van Maine, Ontario en Iowa in het noorden tot Texas en Florida in het zuiden. Gewoonlijk zijn het kleine bomen of struiken, maar soms worden ze wel 20 meter hoog. Deze soort heeft een gerimpelde schors, heldergroene twijgen en kleine trosjes gele bloemen. De vrucht is een donkerblauwe bes. De boom gebruikt men om timmerhout te maken. Uit de schors van de wortel wint men etherische olie die men gebruikt voor parfums, limonade en thee. De bladeren en twijgen worden gegeten door witstaartherten, bosmarmotten, moeraskonijnen en Amerikaanse zwarte beren. De vruchten worden door veel vogels gegeten.

Toegevoegd op: 16-8-2017

Hout van de boom behorende tot het genus Sassafras officinale, inheems in het oosten van de Verenigde Staten. Het hout wordt gebruikt voor meubels, hekwerken en kisten.

Toegevoegd op: 16-8-2017

Boomsoort die inheems is in Taiwan en waarschijnlijk afstamt van een soort van het Chinese vasteland.

Toegevoegd op: 16-8-2017

Boomsoort die inheems is in het midden en zuidwesten van China.

Toegevoegd op: 16-8-2017

Hout van de boom behorende tot de soort Sassafras albidum, uit de laurierfamilie.

Toegevoegd op: 16-8-2017

Olie die wordt gewonnen uit de wortelschors van sassafrasbomen, inheems in Noord-Amerika en Azië. Sassafrasolie wordt gebruikt als geurstof in weefsels, als smaakstof en als ingrediënt van zeep en medicijnen.