Associaties voor cakes

Toegevoegd op: 16-8-2017

Zoete, relatief vetrijke broden die voor het bakken niet hoeven te rijzen en al of niet bros zijn, die meestal worden gemaakt van bloem, suiker, gist, vloeistof en smaakstoffen en meestal gevormd zijn door het bakblik waarin ze zijn gebakken.

Toegevoegd op: 16-8-2017

Dikke, houten planken, soms met een korte enkele steun, waarop cakes worden gebakken voor een vuur.

Toegevoegd op: 16-8-2017

Mallen, vaak van metaal of aardewerk, die worden gebruikt voor het bakken van cakes in verschillende vormen, zoals de vorm van een dier.

Toegevoegd op: 16-8-2017

Keukengerei dat wordt gebruikt voor het versieren van cakes.

Toegevoegd op: 16-8-2017

een doorschijnende goudkleurige hars die bestaat uit een gele harsachtige component en een heldere in water oplosbare gom, geproduceerd door verschillende bomen van het geslacht Garcinia afkomstig uit India, Thailand, Cambodja, Vietnam en Sri Lanka. Guttegom werd als een gele pigment al in de 8e eeuw in Azië en Japan. Het werd regelmatig naar Europa geïmporteerd in de 17e eeuw. Het wordt verkocht in de vorm van doffe, bruin-gele cakes of klontjes die, wanneer in poedervorm, een rijke gouden kleur hebben. De gom uit koolhydraat fungeert als een natuurlijke bindmiddel. Guttegom wordt gebruikt als een transparante kleurstof in glazuren, vernissen en waterverven. De gele kleur verdwijnt bij blootstelling aan licht of ozon. In sommige gevallen kan de kleur herstellen wanneer in het donker geplaatst wordt.

Toegevoegd op: 16-8-2017

Snoepgoed bestaande uit een dikke pasta van gemalen amandelen, suiker en eiwit of eigeel. De pasta wordt tot kleine snoepjes of petit fours gevormd. Ook kan marsepein in decoratieve vormen worden gekneed en als glazuurlaag op taarten of cakes worden aangebracht.

Toegevoegd op: 16-8-2017

Ronde houder voor het bakken van ringvorminge cakes; in het midden een holle kegel.