Associaties voor conserveringsmiddel

Toegevoegd op: 16-8-2017

Substantie die wordt toegevoegd aan materialen, natuurwetenschappelijke monsters of levensmiddelen om ze te beschermen tegen aantasting, verkleuring of bederf.

Toegevoegd op: 16-8-2017

Een van de chemicaliën zoals creosoot of natriumfluoride, die worden gebruikt om het vergaan van hout af te remmen of tegen te gaan, vooral door schimmels en insecten af te weren.

Toegevoegd op: 16-8-2017

Een zure vloeistof die bestaat uit verdund en onzuiver azijnzuur. Het ontstaat door de zuurgisting van wijn, bier, cider of ale en het wordt gebruikt als smaakversterker of conserveringsmiddel.

Toegevoegd op: 16-8-2017

Een zware, olieachtige substantie die is gedestilleerd uit een antraceenolie- of creosootoliefractie van koolteer, soms behandeld met chloor of iets anders; wordt gebruikt als een houtconserveringsmiddel, desinfectans of insecticide.

Toegevoegd op: 16-8-2017

Teer verkregen door de afbrekende destillatie van hout; wordt gebruikt als een conserveringsmiddel.

Toegevoegd op: 16-8-2017

Een vloeibaar hechtmiddel gemaakt met Arabische gomoplossing, conserveringsmiddel en odorant.

Toegevoegd op: 16-8-2017

Een kleurloos gas dat voornamelijk wordt gebruikt als koelmiddel en conserveringsmiddel, in bleekmiddelen en voor het maken van andere chemicaliën; het is ook een bestanddeel van zure regen.