Bakken, bakken, bakken.. bij KSART krijgt u de "taste of art" te pakken!
Welkom, voordat u kunt inloggen zet uw cookie instelling aan.
Nieuwe kunstvorm gevonden? Voeg nu een nieuwe kunstvorm toe!
Deeg is het ongebakken basisproduct voor diverse soorten gebakken etenswaren, zoals brood, gebak en pasta. Het basisingrediënt van deeg is meel, aangevuld met een vloeistof en rijsmiddelen en smaakstoffen.
Dozen of troggen, meestal met een deksel, waarin deeg wordt gemengd en gekneed.
Hulpstukken voor een keukenmachine of elektrische mixer, gebruikt voor het kneden van deeg
Manden waarin men deeg laat rijzen.
Voorwerpen die bestaan uit een paar draden die parallel lopen aan elkaar en die in een halve cirkel zijn gebogen en vastzitten aan een handvat. Worden met name gebruikt voor het mengen van bakvet en bloem om gebaksdeeg te maken.
Gladde, platte planken die zijn gemaakt van hout, steen of plastic waarop deeg wordt uitgerold of gekneed.
Met een deegradertje snijdt men reepjes uit dunne lappen deeg.
Cilinders gemaakt van hout of andere materialen, met gewoonlijk aan beide kanten een kort handvat, die worden gebruikt voor het uitrollen van deeg.
Kleine werktuigen, gemaakt van verschillende materialen en in verschillende vormen die een ronddraaiend wiel hebben dat een gegroefde, gekartelde of getande of op andere wijze bewerkte rand heeft. Worden gebruikt voor het snijden, plooien of versieren van gebak of deeg.
Bakken met een deksel, staande op poten of standaarden, waarin deeg werd gemengd om te rijzen en gekneed op de bovenkant.
Grote, tinnen, komvormige vaten met een geperforeerde deksel. Worden gebruikt om brooddeeg tijdens het rijzen te beschermen en te bedekken.
In het algemeen te gebruiken voor bereid voedsel dat wordt gemaakt van deeg, dat bestaat uit bloem of meel van verschillende planten, water en andere ingrediënten, met of zonder toevoeging van een rijsmiddel. Specifiek te gebruiken voor broden of gebak van deeg met bloem, die worden bereid door middel van bakken.
Planken waarop deeg wordt gekneed, het brood afkoelt en waarop het ook wordt gesneden.
Bakijzer in de vorm van een metalen tang (ca. 50 à 60 cm lang) met gekruiste armen en platte, cirkel- of ovaalvormige kaken die het ongedesemde deeg tot hosties perst. Meestal zijn de kaken aan de binnenzijde versierd met religieuze motieven. Het hostie-ijzer wordt boven het vuur gehouden totdat de hosties gebakken zijn.
Apparaten waarin deeg wordt gestopt en door een plunjer door één van de verschillende verwisselbare platen wordt gedrukt om koekjes te vormen.
Gevormde gebruiksvoorwerpen, in het algemeen van bladmetaal, die worden gebruikt voor het snijden van koekjes uit deeg.
Apparaten, vaak gemaakt van bladmetaal, die worden gebruikt voor het snijden van koekvormen, zoals rondjes en sterren, uit deeg.
Een techniek waarbij aardewerk met de hand wordt gevormd en waarbij een klomp natte klei met een deegrol wordt geplet tot een platte plak. De plak kan in verschillende vormen worden geklopt, met slib aan andere plakken worden vastgemaakt, of over een houten vorm worden geklopt.
Dunne, zelfklevende schijfjes van gedroogd deeg, gelatine, plakpapier, vislijm of een soortgelijk materiaal, waaraan kleurmiddel is toegevoegd en die meestal zijn voorzien van een identificatiemerk, gebruikt voor het verzegelen van brieven of andere documenten en voor het bevestigen aan papieren.
Prenten vervaardigd door het blok in een deegachtige massa te drukken, die op papier was uitgesmeerd, waardoor een afbeelding in reliëf werd verkregen. Soms gedrukt met inkt, gekleurd deeg of met bladgoud in het deeg gedrukt. Vooral gemaakt in de 15e eeuw.
Deegachtig materiaal, gemaakt van water en bloem, dat in verschillende vormen voorkomt, zoals macaroni, spaghetti en vermicelli; pasta kan worden gedroogd voor later gebruik, of vers worden bereid.
Gegraveerde planken waarop deeg wordt gedrukt zodat het ontwerp in het deeg verschijnt.
Deegrollers met gegraveerde ontwerpen die op deeg worden gedrukt zodat het ontwerp in het deeg verschijnt.
Luchtig, plat gebak met een typisch ruitjespatroon. Het deeg bestaat uit bloem, melk en eieren en wordt in een wafelijzer gebakken.