Associaties voor deeg

Toegevoegd op: 16-8-2017

Deeg is het ongebakken basisproduct voor diverse soorten gebakken etenswaren, zoals brood, gebak en pasta. Het basisingrediënt van deeg is meel, aangevuld met een vloeistof en rijsmiddelen en smaakstoffen.

Toegevoegd op: 16-8-2017

Dozen of troggen, meestal met een deksel, waarin deeg wordt gemengd en gekneed.

Toegevoegd op: 16-8-2017

Hulpstukken voor een keukenmachine of elektrische mixer, gebruikt voor het kneden van deeg

Toegevoegd op: 16-8-2017

Manden waarin men deeg laat rijzen.

Toegevoegd op: 16-8-2017

Voorwerpen die bestaan uit een paar draden die parallel lopen aan elkaar en die in een halve cirkel zijn gebogen en vastzitten aan een handvat. Worden met name gebruikt voor het mengen van bakvet en bloem om gebaksdeeg te maken.

Toegevoegd op: 16-8-2017

Gladde, platte planken die zijn gemaakt van hout, steen of plastic waarop deeg wordt uitgerold of gekneed.

Toegevoegd op: 16-8-2017

Met een deegradertje snijdt men reepjes uit dunne lappen deeg.

Toegevoegd op: 16-8-2017

Cilinders gemaakt van hout of andere materialen, met gewoonlijk aan beide kanten een kort handvat, die worden gebruikt voor het uitrollen van deeg.

Toegevoegd op: 16-8-2017

Kleine werktuigen, gemaakt van verschillende materialen en in verschillende vormen die een ronddraaiend wiel hebben dat een gegroefde, gekartelde of getande of op andere wijze bewerkte rand heeft. Worden gebruikt voor het snijden, plooien of versieren van gebak of deeg.

Toegevoegd op: 16-8-2017

Bakken met een deksel, staande op poten of standaarden, waarin deeg werd gemengd om te rijzen en gekneed op de bovenkant.

Toegevoegd op: 16-8-2017

Grote, tinnen, komvormige vaten met een geperforeerde deksel. Worden gebruikt om brooddeeg tijdens het rijzen te beschermen en te bedekken.

Toegevoegd op: 16-8-2017

In het algemeen te gebruiken voor bereid voedsel dat wordt gemaakt van deeg, dat bestaat uit bloem of meel van verschillende planten, water en andere ingrediënten, met of zonder toevoeging van een rijsmiddel. Specifiek te gebruiken voor broden of gebak van deeg met bloem, die worden bereid door middel van bakken.

Toegevoegd op: 16-8-2017

Planken waarop deeg wordt gekneed, het brood afkoelt en waarop het ook wordt gesneden.

Toegevoegd op: 16-8-2017

Bakijzer in de vorm van een metalen tang (ca. 50 à 60 cm lang) met gekruiste armen en platte, cirkel- of ovaalvormige kaken die het ongedesemde deeg tot hosties perst. Meestal zijn de kaken aan de binnenzijde versierd met religieuze motieven. Het hostie-ijzer wordt boven het vuur gehouden totdat de hosties gebakken zijn.

Toegevoegd op: 16-8-2017

Apparaten waarin deeg wordt gestopt en door een plunjer door één van de verschillende verwisselbare platen wordt gedrukt om koekjes te vormen.

Toegevoegd op: 16-8-2017

Gevormde gebruiksvoorwerpen, in het algemeen van bladmetaal, die worden gebruikt voor het snijden van koekjes uit deeg.

Toegevoegd op: 16-8-2017

Apparaten, vaak gemaakt van bladmetaal, die worden gebruikt voor het snijden van koekvormen, zoals rondjes en sterren, uit deeg.

Toegevoegd op: 16-8-2017

Een techniek waarbij aardewerk met de hand wordt gevormd en waarbij een klomp natte klei met een deegrol wordt geplet tot een platte plak. De plak kan in verschillende vormen worden geklopt, met slib aan andere plakken worden vastgemaakt, of over een houten vorm worden geklopt.

Toegevoegd op: 16-8-2017

Dunne, zelfklevende schijfjes van gedroogd deeg, gelatine, plakpapier, vislijm of een soortgelijk materiaal, waaraan kleurmiddel is toegevoegd en die meestal zijn voorzien van een identificatiemerk, gebruikt voor het verzegelen van brieven of andere documenten en voor het bevestigen aan papieren.

Toegevoegd op: 16-8-2017

Prenten vervaardigd door het blok in een deegachtige massa te drukken, die op papier was uitgesmeerd, waardoor een afbeelding in reliëf werd verkregen. Soms gedrukt met inkt, gekleurd deeg of met bladgoud in het deeg gedrukt. Vooral gemaakt in de 15e eeuw.

Toegevoegd op: 16-8-2017

Deegachtig materiaal, gemaakt van water en bloem, dat in verschillende vormen voorkomt, zoals macaroni, spaghetti en vermicelli; pasta kan worden gedroogd voor later gebruik, of vers worden bereid.

Toegevoegd op: 16-8-2017

Gegraveerde planken waarop deeg wordt gedrukt zodat het ontwerp in het deeg verschijnt.

Toegevoegd op: 16-8-2017

Deegrollers met gegraveerde ontwerpen die op deeg worden gedrukt zodat het ontwerp in het deeg verschijnt.

Toegevoegd op: 16-8-2017

Luchtig, plat gebak met een typisch ruitjespatroon. Het deeg bestaat uit bloem, melk en eieren en wordt in een wafelijzer gebakken.