Associaties voor gezout

Toegevoegd op: 16-8-2017

Het behandelen van huiden en vellen voor latere looiwerkzaamheden door ze met een laagje zout te bedekken nadat ze zijn afgestroopt en te drogen zijn gehangen.

Toegevoegd op: 16-8-2017

Het conserveren en op smaak brengen van etenswaren door ze in te leggen in zout of pekel. Een van de oudste manieren om voedsel te bewaren.

Toegevoegd op: 16-8-2017

Een drukprocedé waarbij kleurstof aan een groot deel van de afdruk wordt toegevoegd door zoutkristallen op de etsgrond te strooien terwijl deze nog heet en vloeibaar is. Wanneer de plaat is afgekoeld en het zout wordt weggespoeld, blijft een willekeurig putjespatroon van uiteenlopende diepte achter, wat overeenkomstige groepen zwarte puntjes op de betreffende afdruk oplevert.

Toegevoegd op: 16-8-2017

Het verduurzamen van huiden en vellen voor latere bewerking door deze direct na het stropen te stapelen met telkens een laag zout; het vocht van de huiden of vellen vermengt zich met het zout tot pekel die in de huiden of vellen doordringt.