Associaties voor kloof

Toegevoegd op: 16-8-2017

Wordt gebruikt voor de uitneembare beugels in klokken en horloges, die het bovenste draaipunt van de as van de balans dragen.

Toegevoegd op: 16-8-2017

Diepe, rotsachtige laagten met steile wanden in de aardkorst, breder dan ravijnen, waardoor een beek of rivier stroomt; te onderscheiden van 'cañons' die doorgaans breder en minder rotsachtig zijn.

Toegevoegd op: 16-8-2017

Bijlen met korte handvatten die worden gebruikt om hout te klieven.

Toegevoegd op: 16-8-2017

Scherpe, stalen staven die worden gebruikt om steen te splijten zodat de facethoeken kunnen worden gemeten.

Toegevoegd op: 16-8-2017

Slaghamers die samen met kloofijzers worden gebruikt.

Toegevoegd op: 16-8-2017

Kliefgereedschap waarvan de handvatten in een rechte hoek staan ten opzichte van het blad. Worden samen met een kloofhamer gebruikt om hout te klieven.

Toegevoegd op: 16-8-2017

Kliefgereedschap in de vorm van een mes. Meestal ongeveer 30 centimeter lang.

Toegevoegd op: 16-8-2017

Geloofsleer die in 622 werd voorgesteld en werd aangenomen door de Byzantijnse keizer Heraclius. Deze verklaarde dat Jezus Christus slechts één wil maar twee naturen had, de goddelijke en de aardse. Deze ideologie werd verder ontwikkeld onder de patriarch Sergius I van Konstantinopel teneinde de kloof te overbruggen tussen de monofysieten en de chalcedoniërs, hoewel ze geen van beide de ideologie onderschreven. In 680, bij het Derde Concilie van Konstantinopel, werd het monothelitisme als ketters veroordeeld.

Toegevoegd op: 16-8-2017

Orde van 16 families met ten minste ongeveer 300 soorten, waaronder de mens, mensapen, apen, lemuren en verwante soorten. Gewoonlijk hebben ze relatief ronde schedels, platte gezichten, korte kaken en neuzen, naar voren gerichte ogen en een opponeerbare vinger aan de handen en een opponeerbare teen aan de voeten (behalve bij mensen). De meeste soorten zijn afstammelingen van behendige boombewoners. Dit blijkt uit de kenmerken van de schedel, de tanden en de ledematen. Diverse soorten, zoals Homo sapiens, leven niet meer in bomen, maar hebben nog steeds veel van deze kenmerken. De hersenen van primaten hebben een unieke kloof, de fissura calcarina, tussen de primaire en secundaire visuele gebieden aan beide zijden van de hersenen. En alleen primaten hebben platte nagels en geen klauwen en hoeven, zoals andere zoogdieren. De meeste moderne primaten leven in de tropen of subtropen, maar enkele soorten komen ook voor in gematigde gebieden. De eerste primaten verschenen in het Vroeg-Eoceen (54,8 miljoen tot 49 miljoen jaar geleden) of misschien het Laat-Paleoceen (57,9 miljoen tot 54,8 miljoen jaar geleden).