Associaties voor salade

Toegevoegd op: 16-8-2017

Lichte Europese helmen in verschillende vormen, met een open gezicht of bevestigd vizier, gekenmerkt door een gelamineerd of massief puntig uitsteeksel aan de achterkant dat langs de rug naar beneden loopt ter bescherming van de nek.

Toegevoegd op: 16-8-2017

Bordjes voornamelijk bedoeld voor het serveren van een individuele portie salade.

Toegevoegd op: 16-8-2017

Wordt gebruikt voor winkels die eten verkopen dat al is bereid of waar weinig bereiding meer voor nodig is, zoals vleeswaren, kaas en salades, om te worden meegenomen of ter plaatse opgegeten.

Toegevoegd op: 16-8-2017

Diepe salades uit één stuk, voorzien van een kijkspleet en soms uitgerust met een verstevigde bovenrand en een rol voor langs de onderrand, speciaal ontworpen voor de Rennen, een Duitse versie van het steekspel.

Toegevoegd op: 16-8-2017

Grote schalen voornamelijk bestemd voor het serveren van salade. Ook kleine schaaltjes voor porties salades voor één persoon.

Toegevoegd op: 16-8-2017

Vorken die kleiner zijn dan eetvorken, in het algemeen drie of vier tanden hebben en worden gebruikt voor het eten van salades.

Toegevoegd op: 16-8-2017

Metalen platen op bepaalde salades en gesloten helmen, die over de schedel heen buigen tot aan de rand van de wenkbrauwen en die dienen als extra bescherming van het voorhoofd. De eerste typen uit de eerste helft van de 15e eeuw bestonden uit één zware, gebogen, gepunte plaat, die was vastgeklonken aan de schedel van de helm. Tegen het einde van de 15e eeuw werd een afneembare vorm, gemaakt van twee platen, ingevoerd die tot halverwege de 16e eeuw in gebruik bleef op Duitse toernooihelmen.