Associaties voor snoepgoed

Toegevoegd op: 16-8-2017

Etenswaren gemaakt van suiker of andere zoete eetbare stoffen, vaak verrijkt en gevarieerd met kleurstoffen, smaakstoffen zoals chocola en vullingen zoals vruchten of noten, en vervaardigd in allerlei vormen.

Toegevoegd op: 16-8-2017

Schaaltjes in verschillende vormen en materialen die worden gebruikt voor het serveren van snoepgoed; ook de exemplaren die onderdeel zijn van bonbonnières. Gebruik 'dessertglazen' voor glazen op voet voor het serveren van snoepgoed.

Toegevoegd op: 16-8-2017

Dozen met deksel voor het bewaren van snoepgoed.

Toegevoegd op: 16-8-2017

Grote tafelstukken, bestaande uit een hoge standaard, bovenaan eindigend in een kleine houder, met langs de stam meerdere gekromde armen waaraan kleine mandachtige schaaltjes zijn bevestigd voor snoepgoed, voor het eerst vervaardigd in de 19e eeuw. Gebruik 'piramides (tafelstukken)' voor tafelstukken bestaande uit een aantal glazen voor snoepgoed of gelei op een glazen presenteerblad met een hoog glas in het midden, vaak trapsgewijs in drie lagen opgebouwd.

Toegevoegd op: 16-8-2017

Snoep of snoepgoed met een laagje chocolade of fondant en een vulling van fondant, soms met fruit en/of noten bevat.

Toegevoegd op: 16-8-2017

Ondiepe schalen voor snoepgoed of andere zoetigheden, soms op voet. Gebruik voor dergelijke houders met deksel 'bonbondozen'.

Toegevoegd op: 16-8-2017

Kleine glazen voor zout of snoepgoed, meestal met dubbele ojiefvormige of komvormige kelken.

Toegevoegd op: 16-8-2017

Tafelmiddenstukken, vaak met verdiepingen en rijkbewerkt, bestaande uit een metalen standaard met borden, vazen of kandelaars van zilver, glas of porselein, om fruit, bloemen, snoepgoed en dergelijke op of in te doen; vervaardigd in de late 17e en 18e eeuw.

Toegevoegd op: 16-8-2017

Kommen die rusten op een stam en een voet; vooral voor het serveren van fruit of snoepgoed.

Toegevoegd op: 16-8-2017

Snoepgoed bestaande uit een dikke pasta van gemalen amandelen, suiker en eiwit of eigeel. De pasta wordt tot kleine snoepjes of petit fours gevormd. Ook kan marsepein in decoratieve vormen worden gekneed en als glazuurlaag op taarten of cakes worden aangebracht.

Toegevoegd op: 16-8-2017

Zacht, zoet snoepgoed dat oorspronkelijk werd gemaakt uit de wortel van de marshmallowplant (heemst), en later uit albumine, gelatine, suiker en andere ingrediënten.

Toegevoegd op: 16-8-2017

Driehoekige papieren zak, dient als verpakking voor etenswaren zoals snoepgoed of frieten.

Toegevoegd op: 16-8-2017

Tafelstukken, bestaande uit een aantal glazen voor snoepgoed of gelei op een glazen presenteerblad met een hoog glas in het midden, vaak trapsgewijs in drie lagen opgebouwd. Gebruik 'bonbonnières' voor samengestelde stukken, bestaande uit een hoge standaard met meerdere armen waaraan kleine mandachtige schaaltjes voor snoepgoed zijn bevestigd.

Toegevoegd op: 16-8-2017

Mallen, vaak van tin, die worden gebruikt voor het vormen van chocolaatjes en ander snoepgoed.