Associaties voor terrine

Toegevoegd op: 16-8-2017

Kleine afgedekte terrines, soms met bijpassende onderschotel, gebruikt voor het serveren van saus.

Toegevoegd op: 16-8-2017

Grote, afgedekte terrines vooral bestemd voor het serveren van soep. Rust meestal op een uitstaande voetrand; soms hoort er een onderschotel bij.

Toegevoegd op: 16-8-2017

Diepe schalen variërend van maat en vorm, meestal met deksel; worden gebruikt voor het serveren van soep, saus, stoofschotels of andere spijzen.

Toegevoegd op: 16-8-2017

Vuurvaste, vaak aardewerken houders om voedsel in de oven te verwarmen en het te serveren.

Toegevoegd op: 16-8-2017

Het grootste type terrine, dat oorspronkelijk zou zijn gebruikt voor het opdienen van een bepaalde Spaanse stoofschotel, meestal rond van vorm, op pootjes of een voetstuk gezet, voorzien van twee handvatten en een deksel, en gewoonlijk gemaakt van zilver, soms van porselein; de meeste voorbeelden dateren uit de 18de eeuw.

Toegevoegd op: 16-8-2017

Tafelgerei voor het opdienen van soep, voor het overbrengen van de soep van terrine naar soepborden; komvormige schep aan een steel; gaat soms samen met een terrine of ze maken deel uit van een bestekcassette.

Toegevoegd op: 16-8-2017

Serviezen om te gebruiken tijdens een diner met meerdere dinergasten. Meestal bestaand uit borden, schalen en koppen van verschillende afmetingen, soms ook andere voorwerpen zoals terrines, strooiers of decoratieve artikelen zoals vazen en pièces de milieus.