Associaties voor world wide web

Toegevoegd op: 16-8-2017

Deel van het Internet dat documenten bevat die op allerlei locaties wereldwijd zijn opgeslagen, en die toegankelijk zijn via verwijzingen, zogeheten hyperlinks, in een grafische gebruikersinterface.

Toegevoegd op: 16-8-2017

Een telecommunicatiekanaal dat snelle overdracht van grote databestanden mogelijk maakt. Meestal gebruikt voor verbindingslijnen tussen personal computers en het World Wide Web. De term definieert niet een specifieke bandbreedte, maar verwijst doorgaans naar alle overdrachtopties vanaf 45 miljoen bits informatie per seconde.

Toegevoegd op: 16-8-2017

Een standaard, gebaseerd op SGML, voor het verbeteren van elektronische documenten. Hij is ontworpen om eenvoudiger gegevens uit te wisselen via het World Wide Web en biedt gebruikers de mogelijkheid om tags aan te passen.

Toegevoegd op: 16-8-2017

Informatieverzamelmethodieken op internetbasis, bestaande uit gezamenlijk gegenereerde labels voor het categoriseren van webcontent, met inbegrip van webpagina's, weblinks en online-foto's. Het verschil met een taxonomie is dat de schrijvers van een folksonomie meestal incidentele contentgebruikers zijn en geen professionele indexontwikkelaars die standaardprotocollen en gestandaardiseerde gereguleerde terminologie hanteren; folksonomieën maken geen deel uit van onderliggende World Wide Web-protocollen. Aangezien het binnen een grote gevarieerde gemeenschap van internetbouwers en -gebruikers onmogelijk is om op consequente en onafhankelijke wijze metadata toe te voegen, worden folksonomieën meestal gekenmerkt door een individueel bepaalde, niet standaardconforme wijze van tagging, hetgeen afbreuk doet aan de efficiëntie en nauwkeurigheid bij het ophalen van informatie.

Toegevoegd op: 16-8-2017

Term die in 1965 is bedacht door Ted Nelson, als omschrijving van een willekeurige verzameling tekst- of beeldgegevens die niet in een vaste volgorde hoeven te worden bekeken. Tegenwoordig wordt de term specifiek gebruikt met betrekking tot het World Wide Web.

Toegevoegd op: 16-8-2017

Acroniem voor Joint Photography Experts Group, een commissie van de ISO (International Standards Organization). Verwijst naar de bestandsindeling of het compressieschema voor verkleining van de bestandsgrootte van afbeeldingen op het World Wide Web.

Toegevoegd op: 16-8-2017

Activiteit die op het world wide web wordt uitgevoerd door middel van websites waar leden profielen met persoonlijke gegevens kunnen aanmaken, lijsten met contactpersonen kunnen onderhouden en berichten kunnen sturen naar andere leden. Het belangrijkste doel is het leggen van contacten om met elkaar te spelen, voor zakelijke interacties of voor interactie met anderen met dezelfde interesses.

Toegevoegd op: 16-8-2017

Verwijst naar via het World Wide Web toegankelijke middelen, meestal een combinatie van software en databases, die blijvende computerondersteunde relaties mogelijk maken via onder meer sociale netwerken, blogs, wiki's en folksonomie.

Toegevoegd op: 16-8-2017

Hypertekstdocumenten met tekst of afbeeldingen die toegankelijk zijn via het World Wide Web, waarbij een website als host fungeert.

Toegevoegd op: 16-8-2017

Een computerprogramma dat de inhoud van een database doorzoekt op basis van trefwoorden die de gebruiker invoert. In meer specifieke zin is een zoekmachine een programma dat een lijst met URL's uit het World Wide Web selecteert op basis van trefwoorden.