Kunstmarkt tijdens Bruisend Brielle
0 ontdekkers

2015-08-30 00:00:00 door (ksart.team.1)

Kort: KSART team bezocht de zonovergoten Brielse kunstmarkt. Wij doen verslag van dit feestelijke evenement.

0 reacties

Foto: kunstmarkt Brielle
Thumbnail: Illustratie 10 jaar Bruisend Brielle

Ter gelegenheid van de 10e editie "Bruisend Brielle" is op 29 augustus 2015 een kunstmarkt georganiseerd in Brielle.

In de tuin van de Sint-Catharijnekerk zijn 8 pagodetenten en 24 kramen geplaatst, waar 39 kunstenaars hun bijzondere creaties hebben tentoongesteld.

Binnenkomst

Bij binnenkomst van de tuin werd een schaduwspel uitgevoerd onder begeleiding van een verhaal. Van te voren hadden we ons voorgenomen om aan de hand van de plattegrond kunstenaars met bijzondere kunstvormen te bezoeken. Dit plan nam een andere wending.

Aanbod

Het volledige aanbod verraste ons dusdanig, dat we besloten om het werk van alle deelnemers te bekijken. Er waren beelden, sieraden, hoeden en kunstwerken van keramiek en brons. Uiteraard waren er ook schilderijen, tekeningen en creaties gemaakt met airbrush. In een gemoedelijke sfeer konden we kennismaken met de wereld van steeds weer een andere kunstenaar. Het was voor ons een heuse onderdompeling in veelal hoogstaande kunst.

Sfeer

Vanwege de rustige sfeer was het laagdrempelig om conversaties aan te gaan. Belangstellende bezoekers konden vragen stellen aan de kunstenaars over hun werk. De bevlogen kunstenaars vertelden enthousiast over de totstandkoming van hun kunstwerken. Er werd ook ter plekke een schilder demonstratie gegeven.

Kerk

In de Sint-Catharijnekerk konden we even bijkomen van alle kunstzinnige indrukken. Al snel bekeken we ook de indrukwekkende fototentoonstelling in de kerk. Op de foto's van de tentoonstelling "Vriendschap" waren jongeren geportretteerd. Naast deze reportage had de Culturele Commissie Sint-Catharijne ook de tentoonstelling "Rouwrituelen" op het programma.

De kerk, waarvan de bouw begon in 1417, had zelf ook een kraam op de kunstmarkt. Bij deze kraam vertelden vrijwilligers over de geschiedenis van het monument. Er werden memorabilia verkocht ten behoeve van de restauratie en instandhouding van deze kerk.

Conclusie

Het bekijken van veel diverse kunstuitingen bleek een middagvullend programma. De organisatie van "Bruisend Brielle" heeft een gevarieerd programma samengesteld, waarvan de kunstmarkt het centrum was. Mede door alle activiteiten trok het evenement een groot publiek in dit doorgaans zo rustige, eeuwenoude vestingstadje.

Ook een interessante kunstervaring? Deel het met KSART!

Lees ook:

 

Een computer en de creatieve mens zijn samen een geschikt kunstenaarsduo bij het maken van de kunstvorm "Generative Art".

 

Kunstenaar Martin Oudbier uit Amsterdam is een echte theeliefhebber.
Samen met zijn vriendin startte hij het theepottenmuseum de TeaRat.

 

Helma Groenen maakt kunstzinnige natuurfoto's om van te genieten.

 

Veelzijdig maker Joris Koster werkt in 'tekenachtige' digitale stijl. Hij combineert 2D- en 3D technieken voor onder andere video creaties.

Alleen leden mogen reageren, wordt nu lid.

Momenteel zijn er nog geen reacties, wordt de eerste.