Associaties voor dessertmes

Toegevoegd op: 16-8-2017

Messen die kleiner zijn dan een tafelmes en worden gebruikt voor het eten van desserts. Ze hebben in het algemeen een korter handvat en kunnen een gebogen en gepunt lemmet hebben; soms onderdeel van een dessertbestek. Gebruik 'fruitmessen' voor messen met een scherp, soms getand lemmet en vaak een versierd handvat die aan tafel worden gebruikt voor het schillen en snijden van fruit.

Toegevoegd op: 16-8-2017

Een soort servies voor het dessert dat wordt geserveerd als de laatste gang van een maaltijd, meestal bestaand uit dessertbordjes, dessertschaaltjes, dessertvorken, dessertmessen, dessertlepels en soms een opscheplepel en vingerkommetjes.

Toegevoegd op: 16-8-2017

Kleine messen met een scherp, soms getand lemmet die aan tafel worden gebruikt voor het schillen en snijden van fruit. Hebben vaak een versierd handvat en soms een inklapbaar lemmet zoals bij een zakmes. Gebruik 'dessertmessen' voor andere kleine messen met een kort handvat en soms een gebogen en gepunt lemmet.

Toegevoegd op: 16-8-2017

Messen die een persoon tijdens het eten gebruikt om te snijden en te smeren; wordt soms als synoniem gebruikt voor dessertmessen. De term kan ook verwijzen naar alle messen die deel uitmaken van een couvert, of eigenlijk naar alle messen die bedoeld zijn om mee te eten, en dus niet om eten mee op te dienen.